Kurzy a certifikáty

V průběhu studia absolvují naši studenti řadu exkurzí, přednášek a dalších aktivit, které rozšíří jejich znalosti. Pro zlepšení praktických dovedností pravidelně opakujeme tyto tři kurzy: barman, barista a sommeliér.

Barmanský kurz

V dvoudenním intenzivním barmanském kurzu se žáci oboru Hotelnictví a lázeňství učí zábavnou formou přípravu těch nejoblíbenějších míchaných nápojů. Kurz připravují profesionálové Barmani Zlín.

Sommeliérský kurz

Až ze vzdálených Mariánských Lázní k nám pravidelně přijíždí zkušený sommelier Karel Babka, aby předal své znalosti a zkušenosti studentům oboru Hotelnictví. Ti se v dvoudenním kurzu naučí vše o víně, jeho přípravě, stolování a párování s různými druhy jídel. Nechybí ani oblíbená praktická ukázka sabráže, tedy odseknutí hrdla lahve sektu šavlí. Získaný certifikát je potvrzením nabytých znalostí vína a dovedností při jeho servírování.

Baristický kurz

Káva je bezesporu nejoblíbenějším horkým nápojem na světě. Bohužel její příprava byla i u nás dlouhou dobu výrazně podceňována a zúžila se na “turka” a “rozpustko”. Obnova kávové kultury je v posledních letech zcela zřejmá a studenti našeho oboru Hotelnictví a lázeňství musejí jít s dobou. Proto absolvují baristický kurz, který zahrnuje nálož informací o původu kávy, druzích, zemích původu a v neposlední řadě specifikách chuti. Studenti si následně sami vyzkouší přípravu toho pravého espressa i dalších kávových nápojů: ristretto, macchiato, cappuccino, caffe latte i s “kreslením mlékem” – latte art.

Studijní oddělení

  • Pondělí8:00-14:00
  • Úterý8:00-14:00
  • Středa8:00-14:00
  • Čtvrtek8:00-14:00
  • Pátek8:00-14:00
  • SobotaZavřeno
  • NeděleZavřeno